Geschiedenis van de photonen

Om een compleet beeld te krijgen van biophotonen zal ik hier kort

iets vertellen van de geschiedenis. 

 

Alle cellen, van zowel mensen als dieren en planten stralen licht uit. In 1933 werd dit al verondersteld door een Russische natuurkundige, Alexander Gurwitsch. apparatuur om dat goed vast te stellen was pas veel later voorhanden.

 

Prof. Popp en Prof. Mersmann

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig hebben deze twee Duitse natuurkundigen nader onderzoek naar biophotonen gedaan. Zij hebben door een supergevoelige camera te bouwen het licht uit cellen vast kunnen leggen. (zie plaatje)

 

In hun onderzoek stelden zij vast dat levende cellen niet alleen licht uitstralen, maar ook licht kunnen ontvangen. Het fascinerende van dit feit was dat er opeens een mogelijkheid was om met levende cellen te communiceren op een totaal andere manier dan tot dan toe voor mogelijk gehouden werd.

 

Ontdekkingen

Verder werd ontdekt dat elke verschillende cel zijn eigen specifieke straling (frequentie) heeft. Elke bacterie, elk virus, elk orgaan, elk zware metaal, elke ziekte, en elk medicijn- of dat nu een conventioneel medicijn is of niet- heeft zijn eigen trilling die kan worden geneutraliseerd, waardoor de gezonde aanstuursignalen die het biochemische proces sturen, worden hersteld.

Nu, vele jaren later kunnen we stellen dat het licht dat levende cellen uitstralen een nog veel belangrijkere functie heeft dan eerst gedacht werd. Het licht van de cellen stuurt namelijk de biochemische processen van het lichaam aan. En daarmee zijn we eigenlijk op het punt dat dit licht ook van zeer groot belang is voor onze gezondheid en het goed functioneren van het lichaam.

 

Johan Boswinkel

Er is na deze vaststelling nog heel veel onderzoek gedaan naar biophotonen en de mogelijkheden ervan. We kunnen zeggen dat, naast het universitair onderzoek dat in eerste instantie voornamelijk door prof popp werd verricht, de grootste doorbraken op de communicatie met levende cellen op lichtniveau door johan boswinkel zijn verricht.

 

Johan Boswinkel heeft gedurende meer dan 20 jaar onderzoek apparatuur weten te ontwikkelen om via biophotonen met het lichaam te communiceren. Daarnaast heeft hij in deze jaren ook een behandelingsmethode ontwikkeld om op een effectieve manier gebruik te maken van biophotonen en dit aan te wenden om mensen, dieren, planten, weer goed te laten functioneren.

 

Tijdens zijn jarenlange studie (medicijnen, natuurkunde, chinese acupunctuur en opleiding tot heilpraktiker) en onderzoek heeft johan boswinkel meer dan 18.000 mensen wereldwijd behandeld omwille van hun gezondheid.